Home » Blogg » Åsas korv- och ölgryta (mjölkfri)

Åsas korv- och ölgryta (mjölkfri)

4 portioner

Ingredienser

  • 1 falukorv á 450 g
  • 4 potatisar
  • 1 stor morot
  • 1 buljongtärning
  • 6 dl vatten
  • 1½ dl öl
  • 2 tsk salt
  • 4 stora färska champinjoner
  • 5 smålökar
  • 1 purjolök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta
  • svartpeppar

Arbetsbeskrivning
Skala potatisen och moroten och skär den i tärningar. Lägg i gryta. Häll på vatten och öl. Tillsätt buljongtärning och låt koka ca 10 minuter. Skär under tiden korven i bitar. Skölj och ansa svampen och skär den i tunna skivor. Skala lök. Ansa och strimla purjolöken. Tillsätt korv, lök, purjolök, svamp, krossad vitlöksklyfta och tomatpuré i grytan. Låt puttra i ytterligare ca 10 minuter. Smaka av och krydda ev med lite svartpeppar.

Serveras med grovt bröd.

 

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *