Home » Blogg » Äppel- och valnötskaka (mjölkfri)

Äppel- och valnötskaka (mjölkfri)

Den här veckan räknar vi inte kalorier utan njuter av äpplen och allt det goda man kan göra av det.

äppelkakavalnöt01

äppelkakavalnöt02

Ingredienser:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk kanel
  • 60 g smält mjölkfritt margarin
  • 1 1/4 dl råsocker
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 ägg
  • 1 äpple, skalat, skivat och delat i mindre bitar
  • 1 dl valnötter, hackade

Arbetsbeskrivning:
Sätt ugnen på 175 grader.

Vetemjöl, bakpulver, salt och kanel blandas i en skål. Ställ åt sidan.

Smält mjölkfritt margarin, råsocker, strösocker och vaniljpulver rörs ihop i en skål. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda ned mjölblandningen och tillsätt slutligen äpple och valnötter.

Bred ut i en form med avtagbar botten. Sätt in i ugnen i 30 minuter.

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *