Home » Blogg » Äggnudelwok med revben (mjölkfri)

Äggnudelwok med revben (mjölkfri)

Hej raringar. Är allting bra så här en fredag kväll? Är så skönt att det äntligen är helg och jag kommer snart att landa framför tv:n där jag kommer att sitta resten av kvällen. Sitter och planerar lite inför morgondagen då vi ska en sväng till Väla och träffa Nicklas. Vi har också börjat prata om att måla om Nicklas gamla rum och vi får passa på nu när äkta hälften är arbetslös. Tids nog hittar han jobb och då lär det inte bli tid över till sådana aktiviteter. Det är lite svårt att fatta att jag för ett år sedan fick besked att mitt jobb skulle försvinna med allt vad det innebar. Och mitt i allt finns vetskapen att allt brukar ordna sig till det bästa – även om det stundtals kan vara jobbigt. Är så tacksam för mitt nuvarande arbete där jag får utlopp för min kreativitet.

På söndag ska vi – hör och häpna – iväg på en salsakurs. Jag har i flera år försökt få med äkta hälften på en danskurs men det har varit nobben med stor hand. Men skam den som ger sig – nu ska vi iväg och dansa. Hur jag fick med honom? Jo, jag tror att han hade ett svagt ögonblick i julas när han en kväll satt och såg på Shall we dance med Richard Gere och Jennifer Lopez. Under en reklampaus slängde jag återigen iväg frågan om han inte ville följa med på danskurs och när han grymtade ok så fick jag snabbt upp datorn, letade efter en kurs, anmälde oss och betalade in. Allt innan han hann ångra sig – så på söndag är det dags. Då ska vi ge oss på salsa. Jag tror inte han vet vad han har gett sig in på 🙂

Jag har glömt att berätta att förra söndagen så var vi iväg på söndagsbrunch. Äkta häften sov länge, jag var galet hungrig och började surfa efter brunch och hittade att man serverade söndagsbrunch på Staffanstorps Gästis. Ett extra plus var att det fanns en lista vad maten innehöll så jag visste redan i förväg vad jag skulle undvika. Eller rättare sagt – vad jag kunde plocka. Det fanns massor av sill och ägg, gott bröd och pålägg, en helt fantastisk korv fullproppad med kött, champinjoner och bacon. Fräscha grönsaker och massor av frukt. Jag blev mer än mätt. Det var fler än vi som tänkt tanken att äta brunch men vi fick ett bord och sedan var det bara att njuta. Mums! Det kommer definitivt att bli fler spontana besök dit.

brunch01

I veckan gjorde vi en fantastisk wok och vill du inte äta kött – då skippar du det. Du kan lägga i mer grönsaker om du vill så du får en helt vegetarisk rätt. Woksåsen är så god och jag kommer aldrig att köpa någon färdig woksås igen. Det var ju hur enkelt som helst att göra – och så gott! Receptet är för två så dubblera receptet om du gör till flera.

wok01 wok02 wok03

2 portioner

Ingredienser:

  • cirka 500 g revben
  • 1½ msk japansk soja
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 tsk ingefära
  • 1 pak choi
  • 1 vitlök
  • 1 röd lök
  • 1 broccoli
  • 2 portioner äggnudlar
  • ½ dl sweetchili
  • ½ msk sesamolja
  • ½ msk honung
  • ½ msk balsamvinäger
  • ½ dl vatten
  • olja
  • salt
  • peppar

Arbetsbeskrivning:
Blanda soja, sambal oelek och ingefära i en skål. Gnid in revbenen med salt och peppar och pensla på hälften av sojablandningen. Sätt in i 200 graders ugn i ca 40 minuter.

Rör ned sweetchili, sesamolja, honung, balsamvinäger och vatten i sojablandningen. Det är din woksås.

Koka äggnudlarna efter anvisning på paketet. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten.

Strimla pak choi, broccoli, lök och vitlök. Stek i olja. Tillsätt nudlarna och woksåsen. Blanda och stek någon minut. Smaka av med salt och peppar.

Ta ut revbenen och dela. Lägg nudelblandningen på en tallrik och lägg på revben. Ät och njut.

 

 

Liknande inlägg

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *