Home » Blogg » 15 populäraste inlägg i januari 2017

15 populäraste inlägg i januari 2017

Om mina kära läsare gett nyårslöftet att ta tag i träning och äta nyttigt så märks det i alla fall inte på de femton mest lästa inläggen under januari månad. En massa godsaker hamnar på topp men det kan ju vara så att ni bara surfar runt och äter med ögonen. Det är inte helt fel det heller och jag erkänner att så gör jag ibland. Jag äter med ögonen och ibland ser det så gott ut så man skulle kunna slicka på bilden 🙂

Jag glömmer aldrig när min kära pappa fastade under det glada 80-talet. Gemene man satte igång att rensa ut både kropp och själ och dagarna spenderas med att man drack en massa rälig (det är skånska och betyder skitäcklig) buljong och grönsaksdryck. Det var inget fancy med buljongdrycken utan man kokade vatten och la i en buljongtärning. Det var så hippt som det kunde bli på 80-talet. Pappa var så hungrig att han låg och läste kokböcker på kvällarna och när vi kom på honom att han sitta och lukta på ett chokladpapper – och sedan slicka på papperet – då var det dags att säga till honom att bryta fastan. Jag är lite dålig på det här med olika hälsotrender och jag vet inte om det här med att detoxa är dåtidens fasta. Kan någon upplysa mig? Jag försökte ge mig på en fruktdetox förra sommaren och jag skäms inte att säga att jag gav upp efter 3 timmar. Jag. klarar. mig. inte. utan. kaffe.

pexels-photo-265186
Men nu har jag virrat bort mig igen. Först på fjärde plats smyger sig en gammal avdammad matklassiker in, nämligen kokt kyckling med currysås. Jag upplever att många både uppskattade och gillade receptet och det är ju egentligen inte konstigt med tanke på att det är en förbaskat billig maträtt – och så är det gott också. Och lättlagat. Det är nästan bara att stoppa en kyckling i grytan och hälla på vatten. Äkta hälften äter inte kyckling om jag steker den men däremot smaskar han gärna i sig kokt kyckling, så jag är glad att en diskussion under lunchen gjorde att jag tog tag i ett gammalt recept.

Så, här är då listan och ingen blir väl förvånad över att cheesecakes toppar listan – igen.

 1. Rabarber- och jordgubbscheesecake
 2. Halloncheesecake
 3. Monikas kladdkaka
 4. Kokt kyckling med currysås
 5. Mjölkfria semlor, både stora och små
 6. Månadens gröna, Böngryta med friterad jalapeno
 7. Kokos- och marängpaj
 8. Bredbar mjölkfri mjukost
 9. Mjölkfri matsedel vecka 3
 10. Mjölkfri matsedel vecka 4
 11. Nicklas Kokbok som app
 12. Kycklingköttbullar
 13. Tio i topp 2016
 14. Pannacotta med passionsfrukt
 15. Fläskfilélåda

3 kommentarer

 1. Lotta säger:

  Jag älskar att kolla runt på godsaker, och planera veckans kaka. Brukar börja på måndagen. För jag måste liksom unna mig något gott på helgen, det gäller bara att äta sunt i veckan. Vilket jag var väldigt duktig med för ett halvår sedan. Dessvärre har det bara gått utför sedan dess…
  Lite svårare nu när jag äter både mjölkfritt och glutenfritt att baka. Än så länge använder jag inte havremjölk/grädde (därför allt smakar kokos) men jag börjar väl snart. Och alltid när jag är på diet kollar jag recept! Gärna kakor och annat onyttigt.
  Ska gå igenom de recept här ovan som jag inte ännu kollat på.

 2. Lotta säger:

  …kollat lite på recept. Bl.a ”Bountytårta” såg intressant ut! Men både i detta recept och nåt annat har jag sett att det står: ”växtbaserad dryck”. Är det havremjölk/risdryck du menar?

  • Åsa säger:

   Hej Lotta och förlåt att jag inte hunnit svara tidigare. Bountytårtan är så god. Nästan för god 🙂 Med växtbaserad dryck så menar jag havredryck, mandelmjölk, rismjölk, sojamjölk eller den typ av växtbaserad dryck man gillar. Lycka till med baket!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *